Højtidelig og feststemt filosofisk konfirmation

Til filosofisk konfirmation benytter vi ikke et kirkerum til ceremonien. Vores tilgang handler om viden og oplysning, så derfor har vi valgt andre omgivelser. Men det vil stadig i dejlige lokaler, hvor der er mulighed for at skabe højtidelighed og feststemning.

I København foregår konfirmationen på Biblioteket på Rentemestervej, som er et lokalbibliotek, kulturhus og bydelsplads beliggende i Nordvest-kvarteret, København.

I Aarhus foregår konfirmationen på Godsbanen, et pulserende kulturcenter i hjertet af Aarhus. 

Fra 2024-2025 tilbyder vi også konfirmation i Odense og leder i øjeblikket efter et passende lokale til at danne ramme for denne store dag.


Ret til ændringer af lokaler forbeholdes, da der kan forekomme uforudsete omstændigheder, samt at holdenes størrelse også kan variere fra år til år.

Ceremonien

I modsætning til f.eks. nonfirmation, der stort set kun handler om at holde en fest, gør vi et stort nummer ud af konfirmationsritualet til filosofisk konfirmation.

Vores kultur er fattig på ritualer, men ritualer gør noget, og store overgange bør markeres. Det er en måde at blive klar til at træde ind i noget nyt, og derfor er det selvfølgelig også en vigtig del af filosofisk konfirmation.

Tag familien med

På selve konfirmationsdagen bekræfter du det, du gerne vil stå ved. På dagen kan du invitere den nærmeste familie med til en festlig og højtidelig konfirmationsbegivenhed. Festen bagefter står I selv for.

Vi har udviklet et alternativt konfirmationsritual, der på højtidelig vis markerer overgangen til voksenlivet, og som indeholder taler, sang og musik. Det tager ca. 1 time. Vi sørger selvfølgelig for, at du er klar til dagen og hjælper og besvarer spørgsmål undervejs.

Rørte forældre og stolte konfirmander

Ved konfirmationsritualet ser vi mange stolte og rørte forældre, som har fældet en tåre, og de mange modige konfirmander, som med et tilfreds og lettet smil er gået ned fra podiet efter ceremonien med en følelse af, at nu er de bare klar til det næste kapitel.

Det vidner om, at konfirmationsritualet sørger for et lige så højtideligt og bevægende rum som for eksempel det kirkelige, og at fejringen af de unge får den plads og det rum, som de fortjener på sådan en stor dag og i sådan et vigtigt kapitel i livet.